2 super belangrijke redenen om altijd je contactgegevens op je website te vermelden

Je kent het vast wel: je bent ergens naar op zoek, tikt iets in op Google en komt terecht op een website die je nog niet kent. De info op de pagina ziet er best oké uit. Je scrolt naar beneden, leest de informatie, maar ziet nergens de contactgegevens van het bedrijf staan. Zelfs niet als je in de menubalk verder klikt naar de contactpagina. Dat is vreemd.. 

Geen contactgegevens = potentiële klanten weggooien

Wat ik denk als ik geen contactgegevens op een website kan vinden? ‘’No way dat ik hier mijn gegevens ga achterlaten. Of iets ga kopen’’ En ik ben niet de enige. Er zijn een hoop mensen die zo denken. En dat is gevaarlijk, want je verliest er potentiële klanten mee. 

Het laatste wat je wilt, is dat een websitebezoeker om deze kleine reden je website verlaat. Daarom vertel ik je in deze blog waarom het zo belangrijk is om je contactgegevens op je website te vermelden. 

Waarom het belangrijk is je contactgegevens op je website te zetten

1. Je kweekt vertrouwen

De eerste belangrijke reden om contactgegevens altijd op je website neer te zetten, is vertrouwen. Contactgegevens werken verhogend voor het vertrouwen van websitebezoekers. Het geeft ze een goed gevoel dat ze altijd een nummer kunnen bellen of een mailtje kunnen sturen, als ze zouden willen. 

Websitebezoekers zijn altijd argwanend als ze voor het eerst je website bezoeken. Dat is ook niet gek. Ze kennen jou en je website nog niet. Die argwaan moet je wegnemen. Een naam, e-mail en telefoonnummer; dat voelt goed voor de websitebezoeker. Heb je ook een fysieke locatie? Zet het adres hiervan dan ook bij je contactgegevens. Websitebezoekers vinden het heerlijk om even op Google Maps te kijken waar je bedrijf precies zit. 

2. Je genereert sneller leads

De tweede belangrijke reden om je contactgegevens op je pagina te vermelden: het verzamelen van leads. Je verbaast je hoe snel potentiële klanten je bellen of mailen. Bijvoorbeeld met een vraag om advies. Je kan vervolgens het gesprek aangaan om de lead warm te maken voor je dienst of product. 

Waar zet ik de contactgegevens op mijn website neer?

Ik raad website-eigenaren bijna altijd aan hun contactgegevens in de footer neer te zetten. Dit is het onderste gedeelte van je website. De footer blijft namelijk op iedere pagina hetzelfde. Zo zien websitebezoekers op iedere pagina waarop ze de website binnenkomen je contactgegevens. Dus ook onder ieder blogartikel.  

Laatste tip: zet ook altijd je contactgegevens op de contactpagina. Geloof het of niet: ik zie regelmatig gebeuren dat er op contactpagina’s alleen een contactformulier staat. Zonder verdere contactgegevens. Dit zorgt voor gefronste wenkbrouwen bij je websitebezoeker, en dat wil je voorkomen. 

Plaats een reactie